Faceți căutări pe acest blog

luni, 28 februarie 2011

Diploma de Merit

Domnul Pavel Gheba acorda premiul

Domnul primar felicitandu-l


Alaturi de domnul primar Constantin Hogea


Sambata s-a incheiat campionatul de fotbal sala categoria Old-Boys,editia 2010-2011 Tulcea.La finala cea mai buna echipa a iesit Marix, si a fost premiat si arbitrul numarul 1....care a iesit Tudor Adrian(sotul meu).Acesta este al doilea premiu care i se acorda, primul fiind in 2003-2004 tot la fotbal sala , dar la categoria Performanta. Atasez si poze de la festivitate.

luni, 21 februarie 2011

Maria in februarie
















Tort de 1 an jumate





Pe 18 februarie Maria a implinit 1 an jumate....la multi ani !!Si nu ca ar fi o ocazie foarte speciala dar nu aveam ce face si am facut un tort.Reteta este simpla,ingredientele sunt aceleasi ca si aici numai ca am impartit reteta in jumate si am facut 2 blaturi in forma rotunda,unul de vanilie si unul de cacao.Am taiat fiecare blat in trei si le-am asamblat,blat de cacao- crema de vanilie si ananas taiat ,blat de vanilie-sarlota de vanilie si alune maruntite...si tot asa pana am terminat blaturile.A iesit bun de tot...am sa-l refac de fiecare data cand voi avea ocazia imi place reta asta,pentru ca nu iese un blat obisnuit de tort e unul pufos si aromat care nu trebuie foarte mult insiropat.Pun si poze sa va convingeti.

joi, 17 februarie 2011

Un vot mic pentru un concurs mare

M-am inscris pe www.bucataras.ro(http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/desert-4/ la concursul "Reteta anului 2010" si mi-as dori sA si castig daca tot am participat si asa ca va rog frumos pe voi vizitatorii blogului meu sa imi acordati sprijin si sa ma votati.Va multumesc anticipat.
 VOTATI!!!!!!!!!!!!! melci cu branza dulce si stafide/EMILIATUDOR

vineri, 11 februarie 2011

Ciocolata de casa...

   Atunci cand am mancat prima data ciocolata de casa nu stiu cand a fost asta dar aveam gustul in minte si acum.Zilele astea am gasit o reteta si am zis sa fac ..nu credeam ca va iesi exact asa cum am mancat eu demult dar m-am inselat si a iesit si mai buna.
 Ingrediente:450 gr de zahar
                    150 ml apa
                    1 plic zahar vanilat
                    150 gr unt
                    500 gr lapte praf
                    50 gr cacao
                    alune nesarate

  Zaharul,zaharul vanilat si apa se pun la fiert.Laptele praf si cacaoa se amesteca intr-un vas.Siropul format din zahar si apa se raceste cu untul si nu se lasa sa se raceasca de tot si se adauga amestecul format din lapte cu cacao.Se amesteca cu telul pana se ingroasa si dupa care se continuua cu mana,omogenizandu-se bine compozitia.Se pune in forma se presara cu alune si se da la racit.
  A iesit o ciocolata de toata bunatatea.

Pui cu legume

 Ingrediente:700 gr piept de pui(un piept mare sau doi mai mici)
                    1 ceapa rosie
                    4 rosii
                    1 dovlecel
                    2 conserve de ciuperci
                    1 legatura de patrunjel
                    1 pahar de vin alb
                    ulei de masline
                    1 catel de usturoi
                    125 gr faina
  Pieptul de pui se spala si se taie cuburi,ceapa rondele,rosiile jumate,dovlecelul felii,patrunjelul nu foarte marunt,usturoiul marunt.Pieptul de pui se da prin faina,se incinge uleiul de masline intr-o tigaie se adauga pieptul de pui se rumeneste,se pune vinul peste si se lasa la foc mic pana se evapora tot vinul.Se adauga legumele si o parte din patrunjel,impreuna cu jumatate de pahar de apa calda,se pune sare si este gata in momentul in care s-au facut legumele.Se opreste focul se pune piper.Se serveste cald.
Aburind...Pofta buna.

joi, 10 februarie 2011

Bastonase de ciocolata

Am gasit reteta asta pe blogul Laurei Adamache si mi-a placut ,am zis sa o incerc si eu si tare bine am facut.
 Ingrediente:300 gr faina
                    200 gr unt
                    100 gr zahar pudra
                    60 gr ciocolata
                    1 plic de praf de copt(1 lingurita rasa)
                    1 galbenus
                    50 gr alune
                    1 lingura cacao
                    1 lingura rom
                    2 plicuri zahar vanilat
 Mixam zaharul pudra cu untul moale,la temperatura camerei si zaharul vanilat pana obtinem o pasta.





Adaugam ciocolata rasa,alunele,1 lingura de rom,1 lingura de cacao,galbenusul de ou si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.Framantam bine.Se obtine o coca care se baga la frigider 30 de minute la odihna.Dupa aceasta perioada se scoate si se formeaza bastonase(mie numai bastonase nu mi-au iesit...)si se pun pe hartie de copt in tava se baga la cuptor pentru 15..20 de minute.Se scot se lasa in tava ca se farama daca le manevram calde.Am topit 100 grame de ciocolata amaruie cu o lingura de cacao pe baie de aburi si am ornat bastonasele mele.Au iesit super bune.

miercuri, 9 februarie 2011

Briose fel de fel

Ingrediente:350 gr faina
                   1 plic praf de copt
                   1 lingura ness
                   150 gr zahar
                   50 ml miere
                   150 ml lapte
                   2 oua
                   1 lingura ulei
                   125 gr nuci
                   miere pentru uns briosele(daca sunt cu nuca)
                   50 gr nuci pentru decor
Am facut si cu cacao am adaugat 2 linguri de cacao,esenta de rom si am eliminat ness-ul si nuca.





 Ness-ul se dizolva in doua linguri de apa clocotita,apoi se adauga zaharul ,mierea,laptele,ouale si uleiul.se omogenizeaza compozitia si se incorporeaza faina,pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt.Se pun si nucile pisate marunt in compozitie.Se pune in forme(ies 18 briose de marime medie).Se tin la cuptor 15...20 de minute.Se scot se lasa sa se raceasca se ung cu miere si se dau prin nuca.

vineri, 4 februarie 2011

Prajitura cu iaurt

Ingrediente:4 oua
                                    27 linguri zahar
                                  24 linguri ulei
                                   3 iaurturi mici
                                                                 2 linguri de amoniac stins in iaurt  
                                       28 linguri de faina 
                                  3 linguri cacao
Ouale se freaca cu zaharul pana se topeste se adauga celelalte ingrediente.pe tava de la aragaz se pune hartie de copt,se toarna jumatate din compozitie,in jumatatea ramase se pune cacaoa si se omogenizeaza,se adauga compozitia ramasa si se baga la cuptorul preincalzit pentru o jumatate de ora.Se scoate se lasa sa se raceasca se taie pe din doua,se pune o crema.Se orneaza dupa preferinte.
 
 


 Cu frisca deasupra si ciocolata rasa.....
 Sau cu ciocolata alba topita si moturi de crema...

pofta buna!