Faceți căutări pe acest blog

luni, 29 noiembrie 2010

Sfaturi practice in bucatarie

1.Pentru ca stafidele sa nu se lase,ci sa ramana repartizate uniform in aluat ,presara-le cu putina faina inainte de a le folosi.
2.Aluatul de padispan ramane pufos daca toate ingredientele au aceeasi temperatura.
3.Carnea de vita se fragezeste si capata un gust deosebit daca cu cateva ore inainte de preparare se unge cu mustar si se da la frigider.
4.ficatul devine mai gustos daca inainte de a se prepara se tine o ora doua in lapte.
5.Pentru ca pestele sa nu se sfaramiteze se recomanda sa se sareze cu 10-15 minute inainte de a-l praji.
6.Ficatul nu se sareaza inainte de a-l praji pentru ca se intareste.
7.Ouale se verifica daca sunt proaspete scufunzandu-se cateva minute intr-un vas cu apa.Cele proaspete raman la fund cele vechi se ridica la suprafata.
8.Ouale fierte se curata foarte usor daca se tin 5-10 minute in apa rece in care s-a dizolvat o lingurita de sare.
9.Daca supa este prea sarata adugati un cartof crud curatat de coaja si taiat felii care se va scoate la final si va absorbi excesul de sare.
10.Pentru ca laptele sa nu se prinda aveti grija ca fundul vasului in care il fierbeti sa fie udat in prealabil cu apa rece.
11.In apa in care se fierb pastele se va pune de la inceput o lingura de ulei si acestea nu se vor lipi intre ele.
12.Merele taiate pentru prajituri se stropesc cu zeama de lamaie pentru a-si mentine culoarea.
13.Ceapa se tine la frigider 15-20 minute inainte de a o toca ca sa nu mai lacrimati.
14.Cartofii fierti se decojesc mai repede daca in apa in care fierb se adauga putin ulei.
15.Pentru ca omleta sa fie mai pufoasa bateti separat albusurile si adaugati-le la final.
16.Pentru ca supa sa ramana clara adaugati la fiert o ceapa intreaga.
17.La pasta de usturoi se adauga una-doua linguri de smantana pentru a-si mai pierde din iuteala.
18.Pentru a curata mai bine rosiile de pielita se scufunda pentru un minut in apa oparita.
19.Bulionul se adauga in mancare dupa ce toate ingredientele sunt fierte pentru ca altfel se intaresc.
20.Cand bateti carnea pentru snitele fundul trebuie udat in prealabil caci altfel absoarbe sucul carnii.
21.Daca in timpul fierberii supa scade foarte mult completati cu apa fiarta nu rece,deoarece aceasta din urma incetineste fierberea.
22.Carnea fierbe mai repede daca se pune in oala o lingura de inox.
23.La prajituri untul se freaca mai bine cu zaharul daca se adauga doua linguri de lapte fiert.
24.Daca nu a-ti luat spuma lasata de carne dati oala deoparte si adaugati un albus de ou nebatut.acesta va coagula resturile de spuma limpezind supa..
25.Pentru ca dulceata sa nu se mai zahariseasca adaugati la fiert zeama de lamaie.
26.Inghetata de casa iese foarte buna daca se adauga in compozitie cateva picaturi de lamaie.Lamaia impiedica formarea cristalelor de gheata.
27.Inainte de a se folosi la prajituri stafidele se tin cateva minute la umflat in esenta de rom.
28.Pentru ca uleiul incins sa nu mai sara puneti in el un praf de sare.
29.Faina nu mai face gargarite daca adaugati in saculetul in care o pastrati cativa catei de usturoi curatati.
30.Fasolea nu mai face gargarite daca se adauga in recipientul in care se pastreaza cateva foi de dafin.
31.Cand puneti laptele la fiert ungeti gura oalei cu putina grasime.acesta nu va mai da in foc.
32.Sarmalele sunt mult mai bune daca sunt fierte in vin.
33.Daca ati inegrit fundul unei oale puneti in ea apa calda in care ati dizolvat un pliculet de praf de copt si lasati sa actioneze.Se va curata mult mai repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu